Laatste weekjes
Door: Anne de Rooij
Blijf op de hoogte en volg Anne
21 Juni 2013 | Spanje, Las Palmas de Gran Canaria
How ar you? Sometimes it's hard to write in Dutch when you hear the whole day people who are speaking English.
Maar goed. 'geen bericht is goed bericht' zeggen ze wel eens, en dat is in dit geval zeker van toepassing op mijn situatie:)
Grote mensen en kinderen van de vuilnisbelt schminken (bedenk net dat ik dat ook al in mn vorige reisoverslag heb vertelt) en heerlijk foto's gemaakt van ze; genoten van optredens die we te zien kregen in Peoples Palace ter gelegenheid van de 'Thank You Crew' waarbij het parlement/regering van Guinee heel de crew uitnodigde om ons te bedanken;
Zien hoe het Mercy Team (komt alleen voor de grote schoonmaak en vaart mee naar Canarische Eilanden) en de mensen van het hospitaal het hospitaal schoonmaken; nadat dat gebeurd was, hulp krijgen van verpleegkundigen in de dining room:) ;
voor de laatste keer lekker vers brood halen in Guinee bij bakkertje en nog ff door straatjes slenteren;
jammer genoeg komt er dan ook een tijd voor afscheid nemen; nog even gezellig avondje gehad met dayworkers van de dining room (haha, wat kunnen die afrikanen toch heerlijk goed dansen:)) en toen... vaarwel Conakry :(
Gevaren op een grote oceaan; alleen maar zee zee zee om je heen zien; grinnikend door de gangen lopen omdat het niet lukt om recht te lopen (schip schommelde regelmatig behoorlijk) ; genieten voor op de boeg; uren naar de golven en eindeloze zee staren in de zon; vliegende vissen zien, af en toe een paar dolfijnen, schildpadden en zelfs een spuit van een walvis; worship houden op de boeg en zelfs niet zeeziek worden (eerder landziek toen we op Gran Canaria aankwamen;)) (oja en snachts appeltaart brengen op de brug met anneke en daar een bijna-aanvaring met ander schip meemaken)
en dan.. na een tocht van 4 (of 5, weet t niet meer) aankomen in Las Palmas!
En weer verder gaan met genieten..
van het weer (gelukkig niet zo heet meer als in Guinee; al is het bijna altijd bewolkt, de temperatuur is perfetcos); van de drukte op de boulevard; je ogen uitkijken in o.a. de supermarkt vanwege de ongelofelijk bizarre hoeveelheid keus aan producten die er is;
lekker alleen van boord mogen (wat heb ik daar naar uitgekeken), wat er op neerkomt (nu het grootste gedeelte van de mensen waar ik veel mee optrok afgelopen week is vertrokken) lekker regelmatig rondje fietsen of naar het strand lopen en genieten van zonsondergang en vooral genieten van het alleen-zijn;
auto huren (toen ze er nog waren), door de bergen rijden en op elk mooi plekje stoppen en genieten van de stilte (dan pas merk je dat je eigenlijk constant geluid om je heen heb) en savonds met de familie van Lyanda (die hier een weekje op vakantie was in het zuiden) van zonsondergang genieten in de duinen een een hapje eten.
Vorige week heb ik Anneke uitgezwaaid en afgelopen vrijdag heb ik de andere twee meiden en nog n Nederlander (met zn vriendin) uitgezwaaid.. en toen werd het echt stil op het schip... en tsja.. voor de rest gewoon werken ook nog;)
Jaaa, en nog iets leuks!! Hester komt volgende week bijna een hele week:) Woensdagavond hoopt ze aan te komen, maar donderdag smorgens en smiddags moet ik nog werken, dus hoop savonds een rondleiding over het schip te geven. Vrijdag tot en met maandag hopen we in het zuiden te verblijven (daar schijnt het weer altijd goed te zijn) en maandag avond mag ik dr weer uitzwaaien. (heb dagje geruild zodat ik maandag ook nog vrij was en dus een lang weekend zou hebben:)) en dan... dan hoop ik na twee daagjes ook weer veilig thuis te komen; kijk ik ook best wel naar uit hoor!
I hope I'll see you all soon! Be blessed!
With love, Anne
22 Juni 2013 - 11:07
Arienne:
Super! Wat een heerlijk verhaal weer:D Je bent iig heel veel ervaringen rijker!
Die tien weken zijn dan ook weer voorbij,,maar volgens mij kan Niels niet wachten om je weer terug te zien haha! Succes nog ff de laatste paar dagen en mssn zie ik je daarna wel weer een keer..;)