Reis en eerste dagen - Reisverslag uit Conakry, Guinea van Anne Rooij - WaarBenJij.nu Reis en eerste dagen - Reisverslag uit Conakry, Guinea van Anne Rooij - WaarBenJij.nu

Reis en eerste dagen

Door: Anne de Rooij

Blijf op de hoogte en volg Anne

25 April 2013 | Guinea, Conakry

Hallo allemaal,

Ehm.. tsja. Waar zal ik beginnen. Zal van te voren maar alvast even meedelen dat ik geen ster ben in verslagen uitbrengen;)
Ben dus veilig aangekomen in Guinee. Op de airport was het de bedoeling dat er een dayworker (mensen van de lokale bevolking die niet op het schip verblijven, maar er wel werken) op me stond te wachten om me te helpen, maar ik zag hem niet dus ben geholpen door een andere neger. Waar het vliegtuig vanaf brussel al trouwens bijna helemaal vol mee zat. En buiten op de parking werd ik opgewacht door twee mensen van mercy ships. Met nog twee anderen die vanuit de USA kwamen zijn we naar het schip gebracht. Ik dacht daar zit je zo, maar hebben een uur door de stad gereden. Overal zijn opstoppingen en je hoeftniet te denken dat je voorrang krijgt, want dat moet je nemen;)
Wat ik me onderweg afvroeg is waar die mensen van leven. Want het lijkt net of ze de ganse dag langs de kant van de weg staan te hangen, auto's kijken en zwaaien ofzo;) Vooral de mannen doen dat. De vrouwen proberen dingen te verkopen, maar voor mn gevoel koopt niemand wat. maar goed, dat zal wel zo horen..

in tegenstelling tot wat ik dacht verschilt de tijd met jullie 2 uur. Dus voor jullie 8u kwam ik hier om 6u aan op het vliegveld. Op het schip aangekomen werden we soort van ingecheckt en kregen we (veeel te veel) eten. Rest van de avond heb ik mn koffers uitgepakt en geprobeerd te laten weten aan het thuisfront dat ik veilig was aangekomen, maar dat lukte niet;)

Gisteren heb ik een rondleiding gehad op het schip en heb ik een beetje zelf rondgekeken. Oja en bijna alle nederlanders van het schip ontmoet. Het schijnt dat er eerder deze shift een poosje is geweest dat ong 25% (van de 4`a500) nederlands was :o
Nu zijn het er een stuk of 20-30.

Vandaag ben ik met Nederlands meisje even naar de niger market geweest. Was wel leuk om te zien, je wordt om de minuut begroet en gevraagd hoe het met je gaat (in het frans). Als je gewoon bonjour, ca va bien terug zegt ('hallo, het gaat goed'), zijn ze tevreden.
Vanmiddag heb ik lekker even gezwommen en in de zon gezeten. En zou ik ook ingewerkt worden aan het einde van de middag, maar my boss was vergeten dat het brandoefening was(dat is elke 2weken op donderdag schijnt) dus dat ging niet door. Nu wordt ik op mn eerste officiele werkdag gelijk ingewerkt. Dat is morgen:)
Dus ik ben benieuwd.
Het is hier heerlijk weer trouwens. Als je in de stad loopt is het wel echt heet, want dan loop je vooral tussen de gebouwen en is er geen wind. Maar als je boven op het dek zit is het heerlijk met wat wind!

Oja, veel foto's heb ik nog niet gemaakt. Die komen nog wel. En de foto's die ik heb gemaakt zijn ook een beetje algemene foto's want de mensen willen niet op de foto.. geen idee waarom;)

Bye bye

• 25 April 2013 - 22:48

Hester:

Annie!!!!
    Wat cool, haha, ik zit met bigsmile achter de pc je verslag te lezen. Wij hier allemaal thuis, pap en mam zitten ook achter beeldscherm gekluisterd:P, ga aan Niels wel vragen wat je dr allemaal van vind, want dat schrijf je niet;) maar leuk om te lezen! morgen weer verslagje? (a) love you!

• 25 April 2013 - 22:48

Erik:

Hey Annie, Interessant om je eerste ervaringen te lezen. Doe je best en groeten.

• 26 April 2013 - 08:40

Marieke:

Leuk An, ik volg je hoor!! :D

• 26 April 2013 - 14:23

Erica:

Anne!

Wat ontzettend leuk! Ben onwijs benieuwd hoe je het daar allemaal gaat vinden! Zeker weten dat ik je ga volgen ;) Geniet ervan!
    Liefs

• 26 April 2013 - 22:51

Tante Petra:

Hoi Anne,

Wat een belevenis voor je, ik vind het zo dappper van je!
    Mooie foto's heb je geplaatst.
    Ik hoop regelmatig te kijken hoe je het daar ervaart!

Liefs van tante Petra.

• 26 April 2013 - 23:27

Tante Corrie:

Anne

k'Hoop voor je dat je een mooie en leerzame tijd mag hebben in verweggie
    Leuke foto,s k,vind je heel ondernemend hoop op de hoogte te blijven en af en toe je nieuws te volgen.

Groeten van ons allen

• 27 April 2013 - 11:21

Tante Wilma:

Hallo Anne,
    WAt fijn dat we wat van je horen hoe het in afrika en op het mercyship met je gaat
    Ik blijf je volgen.
    gr tante wilma en de rest van de fam.

• 29 April 2013 - 09:34

TA3:

He Anne,

Goed te lezen dat je veilig bent aangekomen.
    Lekker relaxte start!
    Mooie foto's!
    Ben benieuwd naar het vervolg.

Lieve groet uit Dordrecht

• 29 April 2013 - 20:11

MIK:

Hoi Lieverd,

Wat schrijf je lekker nuchter! Vast even wennen aan het begin , hopelijk nu een pietsie je plekje kunnen vinden! Komst vast goed! Hoop echt dat je de tijd van je leven gaat beleven!
    Geniet ervan!

Liefss Mik